Opptur i serieavslutningen

ist2_1484369-volleyball-silhouette-collection-vector-jpg

Damelagets siste seriekamper for sesongen ble spilt 6. mars. Vi vendte da nesene våre sørøstover, nærmere bestemt mot Halden.

Første kamp var mot Koll 3, et lag som tidlig havnet på “revansjelista” vår denne sesongen. Forrige kamp mellom oss vant de relativt greit, men denne gangen var rollene snudd. Spillet vårt satt godt det meste av kampen, og med unntak av en liten periode med manglende konsentrasjon i tredje sett hadde vi grei kontroll fra start til slutt. Kampen endte med en etterlengtet seier til oss og stillingen 1-3 (19-25, 17-25, 25-22, 19-25).

Haldendamene er alltid ei tøff nøtt å knekke. Vi har møtt dem mange ganger nå og vet hva deres styrker og svakheter er, og i de to første settene klarte vi å holde dem i sjakk ved å fokusere på nettopp dette. I tredjesettet lot vi dem dessverre få komme innpå oss igjen, og når de fikk i gang midtangrepene sine på nytt var det brått de som hadde overtaket! Halden dro i land både tredje og fjerde sett, og plutselig var vi i situasjonen vi så ofte har vært i før denne sesongen: Tap i tredje og fjerde sett etter å ha vunnet de to første. Femtesettene har så ofte blitt nedturer for oss, men denne gangen klarte vi å få opp igjen humøret og innsatsen og fikk dermed tatt kontroll over spillet i den avgjørende fasen. Lydnivået fra Sentrumjentene etter at matchballen var død demonstrerte tydelig hvor lettet vi var over å ENDELIG ta hjem seieren i en femsettskamp igjen! Stillingen ble 2-3 (22-25, 15-25, 25-20, 25-21, 11-15).

Vi ligger dermed på niendeplass på totalrankingen før siste rankingturnering – likt i poeng med Skreia men likevel foran pga flere poeng fra rankingturneringer. Av lagene som er påmeldt til siste ranking er det nettopp Skreia vi må holde bak oss – klarer vi det er plassen i neste års 2. divisjon sikret. Det blir beintøft, men klarer vi det har vi vist at vi fortjener plassen!

PS: Vi er i pulje med OSI 3 og Kolbotn i ranking 3. I den andre puljen spiller Skreia, Myrer, Flint og Heggedal. Måtte det beste laget vinne (så lenge det er oss)!