Reisebrev fra Stavanger og VestCup

Rita setter blokka! Annette H nærmest kamera. Helgen 11. – 13. september var damelaget i Stavanger hvor vi deltok i VestCup. Vi spilte i klasse 2 og havnet i pulje med Gjesdal IL, Førde 1, KFUM Stavanger 1 og ToppVolley 2. Ikke akkurat noen enkel motstand!

Vi reiste vestover fredag ettermiddag. Dessverre måtte Siv stå over turen siden hun går på krykker (hun er nemlig flinkere til å hoppe enn til å lande etterpå!). Men med unntak av henne (samt en ryggsekk som nektet å gå av toget på Rygge stasjon) kom vi oss til Stavanger alle som én. Der ble 7 av oss innkvartert hos broren til Kathrin på Stokka, en liten gåtur fra hallen vi skulle spille i. De to siste bodde hjemme hos foreldre/svigerforeldre. Karin og Rita i blokk

Lørdagen spilte vi 4 kamper som alle endte med  tap (som forventet). Vi spilte overraskende jevnt mot Førde i førstesettet, men kampen endte likevel med tap 0-2 (21-25, 16-25). Mot KFUM Stavanger vant vi ett sett og var storfornøyde med det! Denne kampen kunne vi nok hatt mulighet til å vinne, men vi ble brått nervøse da vi innså at seier var en mulighet… Det endte 2-1 (25-20, 22-25, 15-7) til dem. Dagens tredje kamp var et brutalt møte med erfarne volleyballspillere! Gjesdal IL plukket oss fullstendig i stykker, så kampen var raskt unnagjort og endte 2-0 (25-11, 25-14).. Men det positive i en slik kamp er jo naturligvis at vi blir oppmerksomme på hva som må jobbes mer med!

Sluttstillingen mot ToppVolley Norge 2Etter det triste sortiet i vår tredje kamp gjensto dagens forventet tøffeste motstander:  ToppVolley Norge 2. Førstesettet demonstrerte tydelig at det er to divisjoners nivåforskjell mellom lagene; dette settet endte 25-7…. Men det skjedde noe med oss i pausen mellom settene, kanskje var det innsikten om at vi absolutt ikke hadde noe å tape? Andresettet ga vi dem nemlig skikkelig motstand. Da det plutselig sto 16-15 til OSS føltes det så usannsynlig at innbytterne dro frem kameraet for å dokumentere stillingen..!  Dessverre holdt det ikke helt inn (det forventet vel ingen av oss…), men vi endte på meget godkjente 19-25 i andre sett. Denne stillingen ble også behørig dokumentert, og sjelden har man sett det tapende lag være så stolt når de takket for kampen! 

Søndagen kom endelig vår første seier (mot STIL UiS), og dermed havnet vi på 9. plass i turneringen. Slitne men fornøyde satte vi oss på flyet østover igjen, og den veien klarte heldigvis alle å få med seg bagasjen sin.