Skader, skader, skader (og litt volleyball)

Sentrumjentene stilte kvinnssterke til kamp i Kastellet lørdag 18. februar. Fire av oss tilbrakte først formiddagen i hallen sammen med herrelaget som spilte mot Oldenborg og KFUM Oslo. Vi fikk sett på mannebein av meget varierende alder samt spill av nokså varierende kvalitet. Men gutta våre disket til tider opp med veldig underholdende volleyball og kronet det hele med seier i en thriller av en kamp mot KFUM. Innimellom glemte både linjedommere og sekretariat seg og jublet med, men heldigvis la ingen merke til det.

I 15-tiden kom resten av damene draksende inn i hallen, mange av dem med gubber og barn på slep. Kjekt med tilskuere! Dagens motstander var Flint Tønsberg. Forrige kamp mot dem endte med en overbevisende og relativt enkel 3-0-seier til oss. I forrige serierunde ble det observert at de hadde fått inn solide forsterkninger, så vi stilte med alt tilgjengelig mannskap. Godt var det…

Dette skulle nemlig bli atter et serierunde preget av skader. Fru Solberg tok kvelden volleyballmessig i forrige serierunde og slo til med fraktur i beinet til og med. Skal det være, så skal det være. Denne helga skulle vise seg å bli enda mer skadebefengt. 10 ballvekslinger ut i kampen bestemte Gro seg for at hun også ville prøve lykken siden det var så lenge siden sist hun tråkket over. Hun ble teipet og iset ned etter alle kunstens regler før hun ble støttet av banen. 1 down, 8 to go.

Gro tråkket over på en såpass elegant måte at ei Flint-jente ble inspirert og fulgte i samme fotspor et halvt sett senere. Håkon kom løpende med superteipen igjen og på ny ble en fot teipet og iset ned etter alle kunstens regler. Flint, som hadde stilt med 6 spillere og 2 liberoer, sto plutselig med 5 spillere på banen. Vi ble enige om å være snille og la dem bytte en libero til vanlig spiller så fremt dommeren gikk med på det. Det gjorde han.

“Nå får det være nok”, sa vi alle og satte i gang kampen igjen. Stillinga var 1-0 i sett til oss. Dessverre er det enkelte på laget som er litt treige i oppfattelselsen og ikke fikk med seg forbudet mot flere overtråkk. Vi var ikke kommet lenger enn såvidt ut i andre sett før Liv Turid bestemte seg for å få litt oppmerksomhet. Og som vi alle vet, når LT gjør noe så gjør hun det ikke halvveis…. Fy flate i skiboks sier jeg bare. Aua! Juryen har ennå ikke bestemt seg angående skadeomfang men vi krysser fingrene for at ingenting er brukket eller avrevet..

Nå var det vår tur til å angre på liberodisposisjoner, så etter enda et dommersamtykke og draktbytte var vi 7 disponible spillere. Men forvirringen var komplett hos oss og Flint vant “plutselig” andresettet. Tredjesettet gikk heller ikke veien for oss, så i fjerde sett hadde vi kniven på strupen. Det gikk veien og vi klarte endelig å spille litt ordentlig. Dermed var det duket for et femte og avgjørende sett. Klokka var blitt langt på lørdagskvelden og vi fikk klar beskjed fra de sekretarierende Sentrumsherrer om at vi fikk virkelig sørge for at det ble seier når vi holdt dem der så lenge.

Vi hadde alle intensjoner om å gjøre nettopp det. Femtesettet ble spennende, men det var spesielt én Flint-spiller vi sleit med. Til tross for justeringer i både blokk og forsvar hos oss klarte hun å slå inn. Til tider gikk 90 prosent av leggene på motsatt side til henne og hun fortsatte å slå godt. På stillingen 13-13 var nervene skikkelig i helspenn på begge sider av nettet. Dessverre surret vi på slutten, og Flint vant til slutt 15-13. Men på den positive siden hadde vi ingen skader i de tre siste settene av kampen..

Skrevet av: Kathrin