Volleyhelg i Askim

Sesongens første rankingturnering er nå overstått. Arrangørene hadde denne gangen fokusert på å gi hvert lag minst mulig spilletid, ved å kjøre 15-poengs-sett og 3’er-puljer uten plasserings-spill, noe som fører til liten motivasjon for å dra ut i ingenmannsland også kjent som Askim.

Til tross for påklagelig opplegg hadde både damene og herrene klart å toppe lagene for anledningen og valgt ut de 6 desidert beste spillerne fra hver sin 6-manns-stall. Det var dermed duket for fellesvekking, meldeplikt og skadeforebyggende spillestil. Såpass defensiv ble holdningen at damelaget tapte de første to kampene sine. Tredje og siste kamp for lørdagen ble lett match, og sørget for at damene var klare for sekstenedelsfinale dagen etter.

Herrelaget var så uheldig å havne i pulje med laget som skulle vise seg å vinne hele turneringen, samt laget som skulle slå ut OSI2 i sluttspillet. Likevel ble de nr 2 i gruppa og alt lå til rette for videre suksess på søndagen, etter å ha storspilt i gruppespillet. Dessverre fikk de en skade og måtte trekke laget fra sluttspillet. Ellers hadde de nok selvsagt, om ikke vunnet, i alle fall kommet til finalen. Men sabla gøy på lørdagen var det! Det er flere år siden herrelaget har bitt så godt fra seg.

Eselbeth at your serviceDamene var derimot klare for søndags-spilling, og de samme seks troppet opp i litt bedre tid enn dagen før, til en kamp som på forhånd var varslet som tett på walk-over for OSI3. Disse ryktene gjorde sentrumsjentene til skamme da de feide over de eplekjekke studinene og jublet hemningsløst for seier i første sett på stillingen 15-8. Dessverre hadde de sleipe lesehestene bestukket arrangementskommiteen og sørget for 25-poengs-sett denne dagen. Sentrumsjentene ble psyket ut av denne uvanlige volleyballregelen og slapp OSI3 innpå. OSI3 kom stadig mer med i kampen, helt til Sentrum bestemte seg for at nok fikk være nok og lot minst 7 server rase inn og ut og overalt hvor det førte til poeng imot. Til slutt servet superserveren i nettet, men Sentrum klarte likevel å tape 25-21. Sentrumsdamene holdt den gode innsatsen og kampviljen oppe også i neste sett, og ga OSI3 kamp helt til siste slutt, som forble med dette settet. Stor takk til super-Kaja på sidelinja.

Til tross for relativt dårlig plassering, er damene fornøyd med egen innsats og er glade for at alle er så å si skadefrie. Mer skal det tross alt ikke til. Med sterk kaffe ala Ingvild og brownies fra Resvolls bakeri, ble det kaffebarselslaberas etter spilling. Både damer og herrer er klare som juling for julebord en gang i november. Stay tuned!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.